Virtual Reality experiment

Hoe is het om ogen in je achterhoofd te hebben? Programma BNN Proefkonijnen vroeg zich dit af.  ‘Onze’ Tim legde tijdens de afleveren uit wat de experience inhoudt, waarbij neurobioloog Martin Lanksheet voor de wetenschappelijke verklaring verantwoordelijk was.  Dit programma onderzoekt verschillende vraagstukken met een knipoog naar wetenschap. Het programma kenmerkt zich door gekke vragen, verwonderende, ironische, shockerende en lachwekkende fragmenten.

De uitdaging

De presentatoren wilden ervaren hoe het is om ogen in je achterhoofd te hebben en hiermee activiteiten uit de voeren. De toepassing moest mobiel zijn zodat ze er mee konden lopen en inparkeren. De richting van de ‘ogen’ moesten snel en gemakkelijk aan te passen zijn.

De oplossing

Door middel van twee kleine camera’s konden we de ogen op verschillende plaatsen positioneren. Net zoals bij de ogen, stond de linkercamera voor het linkeroog en de rechtercamera voor het rechteroog. De camera’s zijn gemakkelijk te veranderen van positie zodat de opnames niet gestopt hoefden te worden.

Ervaringen en resultaten met VR applicatie

Met de Oculus Rift kregen de presentatoren verschillende ‘challenges’, zoals koffie halen met paardenogen, op een bord schrijven en tegelijkertijd achter je kijken wat er gebeurt en inparkeren met ogen in je achterhoofd. Vooral het laatste bleek nogal challenging te zijn. Meestal maken we impressies die we zelf gemodelleerd en geprogrammeerd hebben, in tegenstelling tot de camera’s. Dit was voor ons een leuk project om onze horizon wat te verbreden en een ander project te ervaren. Het leverde een leuk fragment op!

Bekijk hier de aflevering (Deel 1)

Bekijk hier de aflevering (Deel 2)

Uw project ook verder brengen?

De toepassingsmogelijkheden van virtual reality verkennen en ontdekken? Een nieuwe standaard zetten die jouw organisatie verder brengt?

Neem contact met ons op en in doordachte en praktische stappen gaan we naar het eerste concept.

Bart Kok
Creative Director

Bart@virtualdutchmen.com
Tel: +31 (0)546 57 35 33

Meer cases bekijken?

Cases

VR en kinderveiligheid – Roto Child Safety Window

Een van de ergste nachtmerries voor ouders is de gedachte dat hun kind uit het raam van de bovenverdieping valt. Virtual reality biedt een effectieve manier om de mogelijke gevaren…
Cases

De slag bij Waterloo in Virtual Reality

Galloperende paarden, knallende musketten en kanonnen, rook vulde de lucht... In 1815 was er maar één missie: overwinning! De slag bij Waterloo werd meer dan 200 jaar geleden besloten. De…
Cases

The Mine Explorer: we brengen het archief tot leven!

Ervaar de historische kolenmijnen, op exact dezelfde locatie waar de geschiedenis is geschreven! Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vroeg ons om een ​​innovatieve ervaring rondom deze mijnen te…