Transavia on board VR entertainment

Virtual reality as on board entertainment: a perfect answer to Transavia’s wish of innovative on board entertainment. The Virtual Dutch Men created three unique virtual reality experiences to optimize the on board experience. What better way of entertaining passengers by taking them into a whole new world, the world of virtual reality!

The challenge

Transavia was looking for digital innovation to optimize the on board experience of passengers. The airline aspires to play a leading role with new products in the airline sector. “This initiative fits our ambition perfectly”, says Roy Scheerder, Commercial Director of Transavia.

The solution

Our virtual reality was able to provide a whole new type of on board entertainment, custom made for Transavia. We created three types of entertainment: an airplane cinema, a cockpit tour and a spectacular hang glider experience. We tested the VR experience during a test flight, prior to the two flights where passengers tested it. We expected some ‘drifting’ of the footage since the gyro sensors have a difficulty distinguishing head movements from the movement of the airplane. This was actually less apparent than we initially thought and negligible.

We let the passengers test the virtual experience on board during the second and third flight. Passengers were very excited about the experiences, some passengers with fear of heights got a little nervous in the hang glider experience. We take that as a compliment 😉

Het is echt geweldig. Toen ik de virtual reality-headset voor het eerst opzette en naar binnen stapte, verwachtte ik niet dat ik op deze manier zou worden weggeblazen. Maar ik moet zeggen, het is heel, heel indrukwekkend. Iedereen die de kans krijgt, zou het moeten proberen!

Ferry van WezelRoto Frank

Uw project ook verder brengen?

De toepassingsmogelijkheden van virtual reality verkennen en ontdekken? Een nieuwe standaard zetten die jouw organisatie verder brengt?

Neem contact met ons op en in doordachte en praktische stappen gaan we naar het eerste concept.

Bart Kok
Creative Director

Bart@virtualdutchmen.com
Tel: +31 (0)546 57 35 33

Meer cases bekijken?

Cases

VR en kinderveiligheid – Roto Child Safety Window

Een van de ergste nachtmerries voor ouders is de gedachte dat hun kind uit het raam van de bovenverdieping valt. Virtual reality biedt een effectieve manier om de mogelijke gevaren…
Cases

De slag bij Waterloo in Virtual Reality

Galloperende paarden, knallende musketten en kanonnen, rook vulde de lucht... In 1815 was er maar één missie: overwinning! De slag bij Waterloo werd meer dan 200 jaar geleden besloten. De…
Cases

The Mine Explorer: we brengen het archief tot leven!

Ervaar de historische kolenmijnen, op exact dezelfde locatie waar de geschiedenis is geschreven! Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vroeg ons om een ​​innovatieve ervaring rondom deze mijnen te…