The Challenge

KLM is expanding its fleet with the Boeing 787 Dreamliner. KLM was looking for a suitable and innovative way of presenting the new aircraft and its special features to the public. The Virtual Dutch Men created the virtual reality experience ‘Royal Dutch 787 VR Experience’ for passengers of the three Welcome Flights to have a preview of the new aircraft while waiting at the gate.

The Solution

The experience submerges passengers in an exclusive virtual experience tour to discover the brand new airplane and its special features. Passengers earned points by marking these special features in the virtual experience, which resulted in a total impression of the airplane.

The Experience

The virtual reality experience was launched at Amsterdam Airport Schiphol at the gate of the three Welcome Flights with the KLM Boeing 787 Dreamliner on Sunday 22 November 2015. Users of the ‘Royal Dutch 787 VR Experience’ were enthusiastic about the experience and didn’t even want to stop until all 15 features of the aircraft were found.

Download the Royal Dutch 787 VR Experience

Experience the brand new KLM Boeing 787 Dreamliner yourself, without the need to actually buy a ticket: take a virtual reality tour instead! We’ll take you flying (Dutch Men) 😉 Suitable for Google Cardboard and similar.

Google Play: Air France-KLM Boeing 787 VR

App Store: Air France-KLM Boeing 787 VR

This plane has so many innovative features, so we went in search of a great way to put this across to the public. This led to the “Royal Dutch 787 VR Experience”, a VR app that gives you the feeling you’re really aboard the Dreamliner. The response has been fantastic!

Jacob PostCabin Innovation Manager at KLM

Uw project ook verder brengen?

De toepassingsmogelijkheden van virtual reality verkennen en ontdekken? Een nieuwe standaard zetten die jouw organisatie verder brengt?

Neem contact met ons op en in doordachte en praktische stappen gaan we naar het eerste concept.

Bart Kok
Creative Director

Bart@virtualdutchmen.com
Tel: +31 (0)546 57 35 33

Meer cases bekijken?

Cases

VR en kinderveiligheid – Roto Child Safety Window

Een van de ergste nachtmerries voor ouders is de gedachte dat hun kind uit het raam van de bovenverdieping valt. Virtual reality biedt een effectieve manier om de mogelijke gevaren…
Cases

De slag bij Waterloo in Virtual Reality

Galloperende paarden, knallende musketten en kanonnen, rook vulde de lucht... In 1815 was er maar één missie: overwinning! De slag bij Waterloo werd meer dan 200 jaar geleden besloten. De…
Cases

The Mine Explorer: we brengen het archief tot leven!

Ervaar de historische kolenmijnen, op exact dezelfde locatie waar de geschiedenis is geschreven! Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vroeg ons om een ​​innovatieve ervaring rondom deze mijnen te…