"Een kudde roze olifanten marcheert door het kantoor van prins Bernhard!"

“Klapstuk van de expositie is zonder meer de roze olifant in de studeerkamer van prins Bernhard”, zoals vermeld door de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’, de ochtend na de eerste dag van de BAL! -tentoonstelling in Paleis Soestdijk. “Een kudde roze olifanten marcheert door het kantoor van prins Bernhard

Virtual reality verrijkt de tentoonstelling

Roze olifanten bestaan ​​niet in het echte leven, maar ze zijn wel degelijk aanwezig in de virtuele realiteit. Voor een kunstproject van René van Engelenburg creëerden we een virtual reality-ervaring, dat werd ingericht in de studie van prins Bernhard. Het was een geweldig project om er deel van uit te maken.

Bezoekers van de tentoonstelling die de ruimte binnenkomen zien direct een roze olifant in het midden van de kamer. Zodra een bezoeker plaatsneemt op de rug van de olifant en de VR-bril opzet, wordt hij/zij volledig ondergedompeld in de virtual reality-ervaring.

De kamer van Prins Bernhard door de jaren heen

De bezoeker bevindt zich in een virtuele vertegenwoordiging van de studie van prins Bernhard. Deze kamer is een 3D scan van de huidige staat van de kamer. Vervolgens zie je een 360-graden foto van de studie van prins Bernhard zoals deze er vroeg uitzag. De muziek begint te spelen en de foto vervaagt naar een virtuele kamer. Roze olifanten verschijnen, dansend in cirkels rond de bezoeker. Prins Bernhard had een grote passie voor olifanten. Hij verzamelde honderden troeven en vulde de kamer daar mee. Om dit te herbeleven hebben we talloze hoeveelheden olifanten, neushoorns en nijlpaarden in de hele kamer geplaatst.

Wees zelf de olifant in de kamer

Met zijn obsessie voor olifanten in gedachten hebben we extra laag toegevoegd aan de ervaring: zodra je je bevind in de virtuele kamer, verander je zelf in een olifant met een grote slurf aan je neus! Met die slurf kun je alles in de kamer omverwerpen.

Klapstuk van de expositie is zonder meer de roze olifant in de studeerkamer van prins Bernhard

Paola van de VeldeDe Telegraaf

Uw project ook verder brengen?

De toepassingsmogelijkheden van virtual reality verkennen en ontdekken? Een nieuwe standaard zetten die jouw organisatie verder brengt?

Neem contact met ons op en in doordachte en praktische stappen gaan we naar het eerste concept.

Bart Kok
Creative Director

Bart@virtualdutchmen.com
Tel: +31 (0)546 57 35 33

Meer cases bekijken?

Cases

VR en kinderveiligheid – Roto Child Safety Window

Een van de ergste nachtmerries voor ouders is de gedachte dat hun kind uit het raam van de bovenverdieping valt. Virtual reality biedt een effectieve manier om de mogelijke gevaren…
Cases

De slag bij Waterloo in Virtual Reality

Galloperende paarden, knallende musketten en kanonnen, rook vulde de lucht... In 1815 was er maar één missie: overwinning! De slag bij Waterloo werd meer dan 200 jaar geleden besloten. De…
Cases

The Mine Explorer: we brengen het archief tot leven!

Ervaar de historische kolenmijnen, op exact dezelfde locatie waar de geschiedenis is geschreven! Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vroeg ons om een ​​innovatieve ervaring rondom deze mijnen te…