Ervaar de historische kolenmijnen

Ervaar de historische kolenmijnen, op exact dezelfde locatie waar de geschiedenis is geschreven! Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vroeg ons om een ​​innovatieve ervaring rondom deze mijnen te creëren, als aanvulling op het archief. De mijnen zijn niet publiekelijk toegankelijk omdat ze al meer dan 50 jaar gesloten zijn. Wij brachten ze opnieuw tot leven in virtual reality door gebruikers op een speelse manier door een virtuele recreatie van de mijn te leiden!

Het jaar van de mijnen

De Nederlandse stad Heerlen startte het initiatief genaamd “Het jaar van de mijnen” – ingekort tot M2015 – en werd georganiseerd naar aanleiding van de aankondiging van de mijnen die 50 jaar geleden sloten. Het jaar van de mijnen werd gevierd door het digitaliseren van het culturele erfgoed van het mijnarchief en door het presenteren van de VR-ervaring ‘The Mine Explorer’. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid heeft ons gevraagd om een ​​interactieve manier te bedenken om de archieven weer tot leven te brengen. We gaven museumbezoekers de mogelijkheid om de stoffige mijnen te herbeleven en de levens van kolenmijnarbeiders te bekijken.

Geschiedenis herbeleven

Virtuele realiteit draait om de volledige onderdompeling in een andere wereld. We introduceerden bezoekers aan de historie van de Nederlandse mijnen, waar ze de geschiedenis opnieuw konden beleven. Voor deze ervaring hebben we een virtuele mijnomgeving gecreëerd en samen met de hardware in een ​​all-in pakket geleverd aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Ervaar het leven in de mijnen

De reis door de geschiedenis van de mijn begint als bezoekers de VR-headset opzetten en een mijnlift betreden, die op zijn beurt afdaalt naar de stoffige mijnen. Na een korte introductie tijdens de afdaling bevindt de bezoeker zich in een mijnkar die begint te rollen. Terwijl de kar door de tunnels reist, vertelt een mijnwerker het verhaal over de levens en het werk in de mijnen. Beelden van het archief worden getoond tijdens de historische mijnkarretocht. De Mine Explorer-ervaring werd tentoongesteld in het Limburgs Museum en het Nederlands Mijnmuseum om ‘Het jaar van de mijnen’ te vieren. Het onderzoeken van mijngeschiedenis in virtual reality bleek een geweldige intuïtieve manier om museumbezoekers te betrekken!

Uw project ook verder brengen?

De toepassingsmogelijkheden van virtual reality verkennen en ontdekken? Een nieuwe standaard zetten die jouw organisatie verder brengt?

Neem contact met ons op en in doordachte en praktische stappen gaan we naar het eerste concept.

Bart Kok
Creative Director

Bart@virtualdutchmen.com
Tel: +31 (0)546 57 35 33

Meer cases bekijken?

Cases

VR en kinderveiligheid – Roto Child Safety Window

Een van de ergste nachtmerries voor ouders is de gedachte dat hun kind uit het raam van de bovenverdieping valt. Virtual reality biedt een effectieve manier om de mogelijke gevaren…
Cases

De slag bij Waterloo in Virtual Reality

Galloperende paarden, knallende musketten en kanonnen, rook vulde de lucht... In 1815 was er maar één missie: overwinning! De slag bij Waterloo werd meer dan 200 jaar geleden besloten. De…
Cases

The Mine Explorer: we brengen het archief tot leven!

Ervaar de historische kolenmijnen, op exact dezelfde locatie waar de geschiedenis is geschreven! Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vroeg ons om een ​​innovatieve ervaring rondom deze mijnen te…