Kinly geeft met behulp van Virtual Reality beleving een kijkje in de toekomst van videoconferencing.

Amsterdam – Kinly, een wereldwijde specialist in visuele samenwerking, geeft tijdens Integrated Systems Europe 2019 letterlijk en figuurlijk een kijkje in de toekomst van video conferencing. The Virtual Dutch Men heeft een Virtual Reality demo ontwikkeld die beursbezoekers laat kennismaken met een toekomstige manier van vergaderen.

In de demo neemt een beursbezoeker samen met maximaal vier andere personen plaats aan tafel op de stand van Kinly. Na het opzetten van een VR-bril word je getransporteerd naar een door Kinly opgezette virtuele vergaderruimte in Amsterdam, Londen, New York of Tokyo. Een virtuele host stelt zich voor en laat de deelnemer kennismaken met deze nieuwe manier van vergaderen. Door VR conferencing lijkt het net alsof alle deelnemers zich fysiek op één plek bevinden. Je ziet je gesprekspartners niet alleen op beeld, zoals bij normale videocommunicatie al het geval is, maar waant je nu écht in één en dezelfde ruimte die je net als in het echt van alle kanten kunt bekijken. Interactie wordt bevorderd, omdat gesprekspartners elkaar nu kunnen aankijken wanneer ze aan het woord zijn.

De meerwaarde van Virtual Reality

De meerwaarde van VR zit hem echter met name in het in 3D kunnen tonen van fysieke voorwerpen. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas bij de lancering van een nieuw product dat je door de rest van je team wilt laten beoordelen. In de demo kunnen beursbezoekers op deze wijze bijvoorbeeld verschillende van door Kinly ingerichte vergaderruimtes beter bekijken.

De demo van de videoconferencing in VR wordt gegeven, tijdens Integrated Systems Europe 2019, op de Kinly stand (9-E122) in hal 9. De ISE 2019 vindt plaats van 5 tot en met 8 februari in de RAI Amsterdam.

Over Kinly

Bij Kinly geloven we dat samenwerken het meest boeiende ter wereld is. Dus hebben we een visie gecreëerd om mensen samen te brengen in een wereld van mogelijkheden. Onze merkbelofte is “Samenwerken. Overal”. Onze rol is om een veilige, naadloze en betrouwbare ervaring te bieden die mensen in staat stelt om samen te werken, in verschillende ruimtes en op verschillende plaatsen.

Als wereldwijde specialist in visuele communicatie bieden we oplossingen en diensten die videoconferenties, audiovisuele integratie en geïntegreerde communicatie en collaboration omvatten.

Kinly is een collaboration-specialist, geboren op 6 februari 2018 uit een fusie tussen VisionsConnected en Viju. Het bedrijf bedient momenteel zakelijke en overheidsklanten in meer dan 120 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam, maar het bedrijf leeft volgens zijn eigen regels en heeft een managementteam dat is gesitueerd over de hele wereld. Vanuit meerdere kantoorlocaties in heel EMEA, de VS en APAC blijven ze in contact via hun eigen technologie. Ga naar www.kinly.com/nl voor meer informatie.

It is really great. When I first put on the virtual reality headset and stepped inside, I did not expect to be blown away like this. But I must say, it is very, very impressive. Anyone who gets the chance should try it!

Ferry van WezelRoto Frank

Ready to take the next step with your project?

De toepassingsmogelijkheden van virtual reality verkennen en ontdekken? Een nieuwe standaard zetten die jouw organisatie verder brengt?

Neem contact met ons op en in doordachte en praktische stappen gaan we naar het eerste concept.

  Bart Kok
  Creative Director

  Meer cases bekijken?

  Cases

  World premiere ‘EIGHT’ at Holland Festival 2019

  This week, Tuesday 4th of June, we celebrated the world premiere of 'Eight' at the Holland Festival in Amsterdam! With an almost complete team we took the time to raise…
  Augmented Reality

  Connec2VR: Next level collaboration

  De technologie die wij ontwikkeld hebben voor ons virtuele samenwerkingsplatform - Connec2VR - stelt je in staat een levensechte sociale ervaring te krijgen waarbij fysieke afstanden verdwijnen. Een hoge kwaliteit…
  Cases

  Virtual Reality trainingsplatform voor professionals in de zorg

  In samenwerking met De Zorg Brandveilig - een programma van Brancheorganisaties Zorg en Brandweer Nederland ondersteund door het ministerie van VWS - heeft The Virtual Dutch Men het modulaire platform ‘VR Brandveiligheid’ opgezet. Op dit…