Foto-tour 24 uur met Willem, Koning van Nederland en België

Hier kunt u digitaal op audiëntie bij koning Willem I. Treed de werkkamer van de koning binnen en ontdek hoe hij de basis voor het huidige Nederland heeft gelegd. Met duizenden koninklijke besluiten gooit hij alles in de strijd om Nederland en België, na de nederlaag van Napoleon, weer in het zadel te helpen. Bewonder de topstukken uit het Nationaal Archief, zoals de eerste grondwet en de eerste troonrede. Persoonlijke bezittingen van Willem I uit de Koninklijke Verzamelingen, waaronder zijn werkkostuum, schrijfcassettes en persoonlijke aantekeningen, brengen u dichter bij koning Willem I dan ooit tevoren.

Kom op audiëntie bij koning Willem I!

In 1815 wordt Napoleon definitief verslagen. Willem I, de eerste koning van het Verenigd Koninkrijk treedt aan. Zuinig, plichtsgetrouw en eigengereid, gooit hij alles in de strijd om Nederland en België weer in het zadel te helpen. Om dit te bereiken werkt hij 24 uur per dag.

De werkkamer van Willem I staat centraal in de tentoonstelling 24 uur met Willem. Hier neemt hij duizenden Koninklijke Besluiten. Workaholic Willem I ondertekent op eerste kerstdag 1821 maar liefst 137 documenten: regeren is administreren! Zo legt hij de basis voor het huidige Nederland. Veel initiatieven van Willem I zijn tot op de dag van vandaag herkenbaar in ons landschap; wegen, kanalen en spoorwegen. De tentoonstelling 24 uur met Willem was van 28 augustus t/m 17 juli 2016 te zien in het Nationaal Archief.