Digitale tour langs internationale reisfoto’s

In deze tour kunt u digitaal rondwandelen in het Nationaal Archief door de fototentoonstelling Onderweg - Met de fotograaf op reis. In de tentoonstelling ontdekt u door de ogen van vele fotografen onbekende gebieden, samenlevingen in verandering en bekijkt u fascinerende culturen van over de hele wereld.
Bekijk bijzondere foto’s van onder andere Alexine Tine, Cas Oorthuys, Dolf Toussaint, Ed van der Elsken, Eddy Posthuma de Boer, Henk Blansjaar, Henri Cartier-Bresson, Herbert G. Ponting, Inge Morath, Luc Timmers, Paul C. Pet, Robert Capa, Sem Presser en Willem van de Poll.

De opkomst van de reisfotografie – al snel na de uitvinding van de fotografie in 1839 – valt samen met de opkomende belangstelling en toenemende mogelijkheden om op reis te gaan. Nieuwe transportmiddelen zoals treinen en stoomschepen, kanalen die voor kortere routes zorgen en toename van de welvaart maken de wereld beter bereikbaar.

Het Nationaal Archief heeft de grootste fotocollectie van Nederland. Uit de miljoenen foto’s die het Nationaal Archief bewaart, is voor deze tentoonstelling een selectie gemaakt van 235 originele afdrukken van bekende en onbekendere fotografen uit de afgelopen 125 jaar.

De tentoonstelling Onderweg. Met de fotograaf op reis was van 8 september 2016 t/m 8 januari 2017 te zien in het Nationaal Archief in Den Haag.