Welke mogelijkheden biedt Virtual Reality voor musea
Door Virtual Reality maak je een tentoonstelling tot een onvergetelijke en interactieve belevenis voor je bezoekers. Virtual Reality biedt musea de mogelijkheid om haar aanbod aantrekkelijker interactiever en uitdagender aan haar publiek te presenteren.
Het Nationaal Archief in Den Haag is in Nederland de schatkamer van Cultureel Erfgoed. Zij wenst dit bereikbaarder en aantrekkelijker te maken voor een groter en jonger publiek. Continu is Nationaal Archief op zoek naar nieuwe technologieën en innovaties om meer mensen naar haar tentoonstellingen te krijgen. Bij de opkomst van Virtual Reality in 2015 zagen zij direct de potentie hiervan in. Op dit moment waren in Nederland nog weinig partijen hierin actief. Via een online zoektocht kwamen ze uit bij The Virtual Dutch Men.
Toegevoegde waarde Virtual Reality voor musea
Het Nationaal Archief verzorgt verschillende tentoonstellingen om haar grote aanbod van meer dan 15 miljoen foto’s toegankelijk te maken voor een breed publiek. Binnen haar tentoonstelling Blikvangers was zij met Virtual Reality op zoek naar een nieuwe dimensie. Zij was op zoek naar een pragmatische en doordachte aanpak. Dit enerzijds om de kracht en potentie van Virtual Reality optimaal te benutten. Anderzijds om binnen een gelimiteerd budget de toegevoegde waarde van Virtual Reality te testen onder bezoekers.