Virtual Experience

Pionier & koploper in virtual reality. Hét bureau voor Virtual Experiences.

In co-creatie op weg naar een doeltreffende Virtual Experience.

Wij zijn in Nederland de koploper in het ontwikkelen en toepassen van de meest doeltreffende en innovatieve content.

In 2013 zagen wij de potentie en mogelijkheden van Virtual Experiences en hebben hier vol op ingezet. In dat stadium hebben wij internationaal contacten gelegd en zijn we samenwerkingen aangegaan met VR/AR hardware ontwikkelaars zoals Samsung, HTC en Oculus. De sterke basis in het maken van 3D content heeft ons hierbij een flinke voorsprong gegeven. In het beginstadium hebben we wereldwijd baanbrekende Virtual Experiences mogen ontwikkelen voor grote (internationale) partijen zoals Six Flags America.

Daarnaast zijn we toegetreden tot de diverse internationale ‘development communities’. Door deze ontwikkelgroepen beschikken we gegarandeerd over de meest actuele kennis met de huidige stand van zaken binnen deze technieken.

Of ga direct door naar…
Mogelijkheden
Waarom kiezen voor ons?
  • 20+ jaar 3D vakmanschap
  • 5+ jaar in Virtual Reality
  • Werken vanuit passie en enthousiasme
  • Klanttevredenheid > 8
  • Doelgroep startpunt
  • Doordacht en oplossingsgericht
  • Realistisch door oog voor detail
  • Iteratief ontwerpproces

Aanpak & proces

Bij het ontwikkelen van Virtual Experiences lag het accent in het begin voornamelijk op experimenteren en vermaak. Tegenwoordig is het dit stadium lang voorbij en is het een volwassen technologie geworden. Virtual reality, augmented reality en mixed reality bieden de mogelijkheid tot instinctief handelen, snel en duidelijk inzichtelijk maken en verhoogd het engagement. Samen met gebruikers toetsen wij op de toegevoegde waarde. Hierdoor kunnen we de maximale impact halen binnen uw uitdaging en bedrijfsproces.

Snel leren en toepassen met behulp van een Virtual Experience is hierbij het uitgangspunt. We gaan iteratief aan de slag en kunnen opschalen tijdens het ontwikkeltraject. Van concept tot eindproduct, samen stappen we doelgericht van gebruikerservaring en data naar een Virtual Experience.

Praktijkcases

VR en kinderveiligheid – Roto Child Safety Window

| Cases, Virtual Reality | No Comments
Een van de ergste nachtmerries voor ouders is de gedachte dat hun kind uit het raam van de bovenverdieping valt. Virtual reality biedt een effectieve manier om de mogelijke gevaren…

De slag bij Waterloo in Virtual Reality

| Cases, Virtual Reality | No Comments
Galloperende paarden, knallende musketten en kanonnen, rook vulde de lucht... In 1815 was er maar één missie: overwinning! De slag bij Waterloo werd meer dan 200 jaar geleden besloten. De…

The Mine Explorer: we brengen het archief tot leven!

| Cases, Virtual Reality | No Comments
Ervaar de historische kolenmijnen, op exact dezelfde locatie waar de geschiedenis is geschreven! Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vroeg ons om een ​​innovatieve ervaring rondom deze mijnen te…

BAL! Soestdijk – VR in de studeerkamer van Prins Bernhard

| Cases, Virtual Reality | No Comments
"Klapstuk van de expositie is zonder meer de roze olifant in de studeerkamer van prins Bernhard", zoals vermeld door de Nederlandse krant 'De Telegraaf', de ochtend na de eerste dag…

EUseum: Europa’s eerste VR-museum

| Cases, Virtual Reality | No Comments
Zou het niet geweldig zijn als je alle Europese tentoonstellingen op één centrale plek zou kunnen ervaren, zonder dat je van het ene land naar het andere hoeft te reizen?…

Virtual reality brandveiligheid training

| Cases, Virtual Reality | No Comments
Virtual reality training maakt een realistische en risicogestuurde brandveiligheid aanpak mogelijk. GGZ Rivierduinen brengt dit als 1 van de eerste zorginstellingen in de praktijk. Zij is een grote geestelijke gezondheidszorg…

The Virtual Dutch Men staat voor creatieve en doordachte VR oplossingen. Hun nieuwsgierigheid, passie en enthousiasme voor virtual reality werkt aanstekelijk!

Thomas van ElsEnliven 3D

The Virtual Dutch Men helpt onze projecten door 3D en VR presentaties sneller en beter te verkopen. Zij zet de nieuwste innovaties in om ons verkoopproces en klantbeleving te verbeteren.

Gert Jan Ten BrinkeRoosdom Tijhuis

Ze hebben ons meegenomen in de concrete toepassingsmogelijkheden van virtual reality. Inzicht gegeven wat wel of niet haalbaar was. De content ontwikkeling in kleine en iteratieve blokken behapbaar gemaakt.

Karijn DelenNationaal Archief

Ze hebben ons mogelijkheden laten inzien waar wij vooraf geen besef van hadden. Onze uitdaging omgezet in een doeltreffend VR scenario. Waarmee wij de BHV vaardigheden van de medewerkers nu realistisch en interactief oefenen.

Rob Bergmans Rivierduinen

Hun virtual reality demo heeft ons direct overtuigd van hun aanpak en de meerwaarde voor ons complexe nieuwbouwproject. Ze weten voor Virtual Reality het maximale te halen uit het bestaande 3D modellen.

Sander van der MeerLUMC

The Virtual Dutch Men loopt binnen VR voorop in Nederland met de nieuwste innovaties. Ze zijn bedreven en slim in het toepassen van de nieuwste experimentele VR technologieën.

Gijs den ButterSense Glove

Uw project ook verder brengen?

De toepassingsmogelijkheden van virtual reality verkennen en ontdekken? Een nieuwe standaard zetten die uw organisatie verder brengt?

Neem contact met ons op en in doordachte en praktische stappen gaan we naar het eerste concept.

Bart Kok
Creative Director

Bart@virtualdutchmen.com
Tel: +31 (0)546 57 35 33

Ervaar nu zelf onze
Black Box Experience!

Met virtual reality de volgende slag slaan in uw uitdagingen?
Een kijkje nemen en beleven waar het in uw markt naartoe gaat?
Beleef het in levende lijve in onze Black Box Experience!