Virtual Experience

Pionier & koploper in virtual reality. Hét bureau voor Virtual Experiences.

In co-creatie op weg naar een doeltreffende Virtual Experience.

Wij zijn in Nederland de koploper in het ontwikkelen en toepassen van de meest doeltreffende en innovatieve content.

In 2013 zagen wij de potentie en mogelijkheden van Virtual Experiences en hebben hier vol op ingezet. In dat stadium hebben wij internationaal contacten gelegd en zijn we samenwerkingen aangegaan met VR/AR hardware ontwikkelaars zoals Samsung, HTC en Oculus. De sterke basis in het maken van 3D content heeft ons hierbij een flinke voorsprong gegeven. In het beginstadium hebben we wereldwijd baanbrekende Virtual Experiences mogen ontwikkelen voor grote (internationale) partijen zoals Six Flags America.

Daarnaast zijn we toegetreden tot de diverse internationale ‘development communities’. Door deze ontwikkelgroepen beschikken we gegarandeerd over de meest actuele kennis met de huidige stand van zaken binnen deze technieken.

Of ga direct door naar…
Mogelijkheden
Waarom kiezen voor ons?
 • 20+ jaar 3D vakmanschap
 • 5+ jaar in Virtual Reality
 • Werken vanuit passie en enthousiasme
 • Klanttevredenheid > 8
 • Doelgroep startpunt
 • Doordacht en oplossingsgericht
 • Realistisch door oog voor detail
 • Iteratief ontwerpproces

Aanpak & proces

Bij het ontwikkelen van Virtual Experiences lag het accent in het begin voornamelijk op experimenteren en vermaak. Tegenwoordig is het dit stadium lang voorbij en is het een volwassen technologie geworden. Virtual reality, augmented reality en mixed reality bieden de mogelijkheid tot instinctief handelen, snel en duidelijk inzichtelijk maken en verhoogd het engagement. Samen met gebruikers toetsen wij op de toegevoegde waarde. Hierdoor kunnen we de maximale impact halen binnen uw uitdaging en bedrijfsproces.

Snel leren en toepassen met behulp van een Virtual Experience is hierbij het uitgangspunt. We gaan iteratief aan de slag en kunnen opschalen tijdens het ontwikkeltraject. Van concept tot eindproduct, samen stappen we doelgericht van gebruikerservaring en data naar een Virtual Experience.

Praktijkcases

World premiere ‘EIGHT’ at Holland Festival 2019

| Cases, Mixed Reality, Nieuws, Virtual Reality | No Comments
This week, Tuesday 4th of June, we celebrated the world premiere of 'Eight' at the Holland Festival in Amsterdam! With an almost complete team we took the time to raise…

Connec2VR: Next level collaboration

| Augmented Reality, Cases, Geen categorie, Mixed Reality, Nieuws, Virtual Reality | No Comments
De technologie die wij ontwikkeld hebben voor ons virtuele samenwerkingsplatform - Connec2VR - stelt je in staat een levensechte sociale ervaring te krijgen waarbij fysieke afstanden verdwijnen. Een hoge kwaliteit…

Virtual Reality trainingsplatform voor professionals in de zorg

| Cases, Virtual Reality | No Comments
In samenwerking met De Zorg Brandveilig - een programma van Brancheorganisaties Zorg en Brandweer Nederland ondersteund door het ministerie van VWS - heeft The Virtual Dutch Men het modulaire platform ‘VR Brandveiligheid’ opgezet. Op dit…

Telepresence: De toekomst van communicatie en samenwerken

| Cases, Virtual Reality | No Comments
Amsterdam – Kinly, een wereldwijde specialist in visuele samenwerking, geeft tijdens Integrated Systems Europe 2019 letterlijk en figuurlijk een kijkje in de toekomst van video conferencing. The Virtual Dutch Men…

HoloLens augmented reality voor chirurgisch gebruik

| Augmented Reality, Cases | No Comments
Tijdens de opening van het Medisch 3D Print Lab binnen de afdeling Medische Technologie van het Medisch Centrum Twente konden genodigden scandata die door het MST zelf gemaakt was interactief…

VR en kinderveiligheid – Roto Child Safety Window

| Cases, Virtual Reality | No Comments
Een van de ergste nachtmerries voor ouders is de gedachte dat hun kind uit het raam van de bovenverdieping valt. Virtual reality biedt een effectieve manier om de mogelijke gevaren…

Zelf aan de slag met de nieuwste technologieën?

Maak een afspraak en stap in de virtuele wereld van The Virtual Dutch Men! Waan je in een volkomen nieuwe realiteit, laat je verrassen door wat virtual reality mogelijk maakt en zie de toegevoegde waarde voor jouw uitdagingen met eigen ogen.

We beschikken onder andere over de volgende technieken:

Microsoft Hololens

De hololens wil de kloof tussen de digitale en de analoge wereld deels overbruggen. Een mix van smartglasses & virtual reality.

Oculus Rift

De Oculus Rift is een VR Bril ontwikkeld en geproduceerd door Oculus, onderdeel van Facebook. In 2012 heeft zij via Kickstarter campagne haar eerste ontwikkelaarsversie succesvol gelanceerd.

Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR is een mobiele VR bril geproduceerd door Samsung en ontwikkelt in samenwerking met Oculus. In 2015 heeft zij haar eerste bril gereleased.

HTC Vive

De HTC Vive is de VR bril van HTC, ontwikkeld in samenwerking met Valve. In 2015 heeft zij haar eerste bril aangekondigd. Inmiddels is er ook een Pro versie aangekondigd.

TPCAST Wireless Adapter

De draadloze adaptor van TPCAST biedt de mogelijkheid om hoogwaardige virtual reality te ervaren zonder vast te zitten aan een kabel. Deze adapter geeft de vrijheid om volledig rond te bewegen.

Windows Mixed Reality

De Windows Mixed Reality headsets zijn virtual reality brillen gebaseerd op het Mixed Reality platform van Microsoft. Meerdere fabrikanten hebben brillen hiervan uitgebracht. Wij beschikken o.a. over de Acer Mixed Reality headset.

Google Cardboard

De Google Cardboard is een kartonnen VR bril die laagdrempelig via een smart phone is toe te passen. Dit VR platform is in 2014 gelanceerd.

Full-body Motion Capture

Een full-body Motion Capture suit is een compact en intelligent bewegingspak waarin slimme sensoren zijn geïntegreerd. Dit pak geeft de mogelijkheid om sub-millimeter precies bewegingen op te nemen.

Matterport 3D Camera

De Matterport 3D Camera is de ideale 360 camera voor het maken van virtuele tours voor objecten, huizen en omgevingen. Je kunt hierbij alles in 360 graden bekijken.

Uw project ook verder brengen?

De toepassingsmogelijkheden van virtual reality verkennen en ontdekken? Een nieuwe standaard zetten die uw organisatie verder brengt?

Neem contact met ons op en in doordachte en praktische stappen gaan we naar het eerste concept.

  Bart Kok
  Creative Director

  Bart@tvdm.com
  Tel: +31 (0)546 57 35 33

  The Virtual Dutch Men staat voor creatieve en doordachte VR oplossingen. Hun nieuwsgierigheid, passie en enthousiasme voor virtual reality werkt aanstekelijk!

  Thomas van ElsEnliven 3D

  The Virtual Dutch Men helpt onze projecten door 3D en VR presentaties sneller en beter te verkopen. Zij zet de nieuwste innovaties in om ons verkoopproces en klantbeleving te verbeteren.

  Gert Jan Ten BrinkeRoosdom Tijhuis

  Ze hebben ons meegenomen in de concrete toepassingsmogelijkheden van virtual reality. Inzicht gegeven wat wel of niet haalbaar was. De content ontwikkeling in kleine en iteratieve blokken behapbaar gemaakt.

  Karijn DelenNationaal Archief

  Ze hebben ons mogelijkheden laten inzien waar wij vooraf geen besef van hadden. Onze uitdaging omgezet in een doeltreffend VR scenario. Waarmee wij de BHV vaardigheden van de medewerkers nu realistisch en interactief oefenen.

  Rob BergmansRivierduinen

  Hun virtual reality demo heeft ons direct overtuigd van hun aanpak en de meerwaarde voor ons complexe nieuwbouwproject. Ze weten voor Virtual Reality het maximale te halen uit het bestaande 3D modellen.

  Sander van der MeerLUMC

  The Virtual Dutch Men loopt binnen VR voorop in Nederland met de nieuwste innovaties. Ze zijn bedreven en slim in het toepassen van de nieuwste experimentele VR technologieën.

  Gijs den ButterSense Glove