Virtual reality

Virtual reality biedt onbegrensde mogelijkheden, begin klein met impact!

Met virtual reality beleef je jouw situatie vanuit een nieuwe werkelijkheid

Virtual reality is een door computers gesimuleerde omgeving waar gebruikers worden ondergedompeld in een levensechte ervaring. Bij het opzetten van een VR bril wordt de gebruiker volledig afgesloten van de fysieke omgeving waarin deze zich bevindt. De ervaring kan zeer immersief overkomen waardoor er enige vorm van ‘presence’ kan optreden, een gevoel waarbij de zintuigen dusdanig worden geprikkeld dat de gebruiker zich werkelijk aanwezig voelt in deze virtuele omgeving.

De technologie bestaat reeds sinds de jaren tachtig en heeft zich breed bewezen. Echter, het was erg kostbaar en niet toegankelijk. De huidige hardware van deze technologie wordt steeds compacter en goedkoper. Daarnaast groeien de interactie- en bewegingsmogelijkheden in een razendsnel tempo. Hierdoor groeit ook de toegevoegde waarde die we kunnen bieden binnen diverse branches.

Of ga direct door naar…
Markten
Waarom kiezen voor ons?
  • 20+ jaar 3D vakmanschap
  • 5+ jaar in Virtual Reality
  • Werken vanuit passie en enthousiasme
  • Klanttevredenheid > 8
  • Doelgroep startpunt
  • Doordacht en oplossingsgericht
  • Realistisch door oog voor detail
  • Iteratief ontwerpproces

Aanpak & proces

Bij het ontwikkelen van Virtual Experiences lag het accent in het begin voornamelijk op experimenteren en vermaak. Tegenwoordig is het dit stadium lang voorbij en is het een volwassen technologie geworden. Virtual reality, augmented reality en mixed reality bieden de mogelijkheid tot instinctief handelen, snel en duidelijk inzichtelijk maken en verhoogd het engagement. Samen met gebruikers toetsen wij op de toegevoegde waarde. Hierdoor kunnen we de maximale impact halen binnen uw uitdaging en bedrijfsproces.

Snel leren en toepassen met behulp van een Virtual Experience is hierbij het uitgangspunt. We gaan iteratief aan de slag en kunnen opschalen tijdens het ontwikkeltraject. Van concept tot eindproduct, samen stappen we doelgericht van gebruikerservaring en data naar een Virtual Experience.

Praktijkcases

VR en kinderveiligheid – Roto Child Safety Window

| Cases, Virtual Reality | No Comments
Een van de ergste nachtmerries voor ouders is de gedachte dat hun kind uit het raam van de bovenverdieping valt. Virtual reality biedt een effectieve manier om de mogelijke gevaren…

De slag bij Waterloo in VR

| Cases, Virtual Reality | No Comments
Galloperende paarden, knallende musketten en kanonnen, rook vulde de lucht... In 1815 was er maar één missie: overwinning! De slag bij Waterloo werd meer dan 200 jaar geleden besloten. De…

The Mine Explorer: we brengen het archief tot leven!

| Cases, Virtual Reality | No Comments
Ervaar de historische kolenmijnen, op exact dezelfde locatie waar de geschiedenis is geschreven! Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vroeg ons om een ​​innovatieve ervaring rondom deze mijnen te…

The Virtual Dutch Men staat voor creatieve en doordachte VR oplossingen. Hun nieuwsgierigheid, passie en enthousiasme voor virtual reality werkt aanstekelijk!

Thomas van ElsEnliven 3D

The Virtual Dutch Men helpt onze projecten door 3D en VR presentaties sneller en beter te verkopen. Zij zet de nieuwste innovaties in om ons verkoopproces en klantbeleving te verbeteren.

Gert Jan Ten BrinkeRoosdom Tijhuis

Ze hebben ons meegenomen in de concrete toepassingsmogelijkheden van virtual reality. Inzicht gegeven wat wel of niet haalbaar was. De content ontwikkeling in kleine en iteratieve blokken behapbaar gemaakt.

Karijn DelenNationaal Archief

Ze hebben ons mogelijkheden laten inzien waar wij vooraf geen besef van hadden. Onze uitdaging omgezet in een doeltreffend VR scenario. Waarmee wij de BHV vaardigheden van de medewerkers nu realistisch en interactief oefenen.

Rob Bergmans Rivierduinen

Hun virtual reality demo heeft ons direct overtuigd van hun aanpak en de meerwaarde voor ons complexe nieuwbouwproject. Ze weten voor Virtual Reality het maximale te halen uit het bestaande 3D modellen.

Sander van der MeerLUMC

The Virtual Dutch Men loopt binnen VR voorop in Nederland met de nieuwste innovaties. Ze zijn bedreven en slim in het toepassen van de nieuwste experimentele VR technologieën.

Gijs den ButterSense Glove

Uw project ook verder brengen?

De toepassingsmogelijkheden van augmented reality verkennen en ontdekken? Een nieuwe standaard zetten die jouw organisatie verder brengt?

Neem contact met ons op en in doordachte en praktische stappen gaan we naar het eerste concept.

Bart Kok
Creative Director

Ervaar nu zelf onze
Black Box Experience!

Met virtual reality de volgende slag slaan in jouw uitdagingen?
Een kijkje nemen en beleven waar het voor jouw markt naartoe gaat?
Beleef het in levende lijve in onze Black Box Experience!

Ervaar het nu